Örömmel tájékoztatjuk, hogy az MNB honlap Statisztika oldala megújult. A honlapfejlesztés felhasználóink igényeinek figyelembevételével történt, azzal a céllal, hogy az MNB statisztikai publikációi jól áttekinthető formában, a felhasználók számára érthető információkkal mutassák be hazánk pénzügyi, gazdasági folyamatait.

A fejlesztések az alábbi területre fókuszáltak:
• dinamikus publikációs naptár felület
• több belépési pont  biztosítása a tartalmak eléréséhez, áttekinthetőbb menürendszer és új kereső
• témakörös oldalak, vagyis olyan gyűjtő aloldalak, amelyeken az egyes szakstatisztikai területekhez kapcsolódva az adott téma legfrissebb adataihoz, kiadványaihoz közvetlenül juthat el a felhasználó
• a vakok és gyengénlátók számára optimalizált, használható felület

A fentieken túl folytatódik a publikációs eljárások modernizálása, amelyek új prezentációs, vizualizációs technológiákat alkalmazva egyre inkább teret engednek az önkiszolgáló adatelemzési lehetőségeknek,  segítve az adatok közti gyors eligazodást, és változatos lekérdezési és megjelenítési lehetőségeket biztosítanak.

A régi portálon elérhető linkek megváltoznak az új portál bevezetésével és a tartalmak új hivatkozásokon keresztül lesznek elérhetők. A felhasználók által elmentett hivatkozásokat szükséges lesz frissíteni.

Bízunk abban, hogy megújult honlapunk elnyeri tetszésüket.

Az új portállal kapcsolatos észrevételeiket a pubportal_statisztika@mnb.hu  címen várjuk.

Jó böngészést kívánunk!

Magyar Nemzeti Bank