Budapest, 2020. június 17. – Idén hetedik alkalommal ítélték oda a Randstad Employer Brand Research hazai díjait. A felmérés eredményeként pénzintézet kategóriában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyerte el a „Legvonzóbb munkaadó” különdíjat. A Randstad éves felmérése a világ legátfogóbb független munkáltatói márkakutatása, amely 33 országban több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás célja, hogy a vállalatok megismerjék a potenciális munkavállalók motivációit, munkahellyel kapcsolatos elvárásait. Egy tavalyi hasonló kutatásban az MNB harmadik helyezése után az idei Randstad Award 2020 különdíj az MNB dolgozói elégedettségéért tett erőfeszítéseit is bizonyítja.

A Randstad a világ első számú HR szolgáltató-, illetve Magyarország piacvezető munkaerő-közvetítő cégeként minden évben felméri a munkavállalók preferenciáit egy átfogó munkáltatói márkakutatás keretében. Magyarországon a munkaképes korosztály körében végzett felmérésben 6502 válaszadó vett részt, az ő megítélésük alapján ítélték oda a hazánkban működő 150 legnagyobb – legtöbb munkavállalót foglalkoztató – vállalat közül legvonzóbbnak ítélt munkaadóknak járó Randstad Awardot. A Randstad Magyarország kutatásának (Randstad Employer Brand Research) eredményei alapján 2020-ban a pénzintézet kategóriában a Magyar Nemzeti Bank érdemelte ki a Randstad Award 2020 Legvonzóbb munkaadó különdíjat.

A kutatás alapján a munkahelyválasztást Magyarországon – ahogy az elmúlt években is – leginkább a kellemes munkahelyi légkör, az adott pozíció hosszú távú biztonsága, valamint a jövedelem és a juttatások befolyásolják. Emellett a munka-magánélet egyensúlya, valamint a vállalat pénzügyi stabilitása is kiemelkedő szempont. A tavalyi felméréshez képest nőtt a rugalmas időbeosztásnak, a betöltött munka érdekességének, a vállalat általános hírnevének és társadalmi szerepvállalásának a jelentősége is. 

A felmérés eredményei igazolják, hogy melyek azok a munkahelyi tényezők, melyek felkelthetik a munkavállalók érdeklődését. Az összetett, testre szabott juttatási rendszer a munkavállalók megszerzése és a minőségi munkaerő megtartása szempontjából is hatékony eszköz lehet az MNB számára. Egy tavalyi hasonló tárgykörben végzett felmérésében az MNB harmadik helyezést ért el a legvonzóbb munkahelyek pénzintézeti kategóriájában a 16-28 évesek körében. A teljes munkaképes korosztály idei vizsgálata során elért „Legvonzóbb munkaadó” különdíj a jegybank dolgozói elégedettségéért tett erőfeszítéseit is bizonyítja.