A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában figyelmeztette a BUSINESS TELECOM Nyrt.-t (BTEL), hogy a jövőben mindenkor teljes körűen és határidőben teljesítse az MNB határozataiban meghatározott kötelezettségeket. Az MNB egyúttal ismételten felszólította a kibocsátót, hogy haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tegyen eleget az MNB 2015. január 7-i határozatában (Sajtóközlemény: A jegybank ismét felfüggesztette a BTEL értékpapírok tőzsdei kereskedését) számára előírt, egy rendkívüli tájékoztatási körbe eső konkrét hír közzétételére vonatkozó kötelezettségének.

Az MNB - korábbi határozatának megsértése miatt - újabb 5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a BTEL-t. Az MNB mai határozatában kifejezetten felhívta a társaság figyelmét arra, hogy intézkedéseit az MNB ismételten is alkalmazhatja.

Tekintettel arra, hogy a kibocsátó a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségét rendkívül gyakran szegi meg, az MNB a jövőben is fokozott figyelemmel kívánja kísérni a BTEL tájékoztatási kötelezettségének megfelelő teljesítését, ezért mai határozatában e tárgyban rendkívüli adatszolgáltatásra is kötelezte a társaságot.

Mint arról az MNB korábban tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, a BTEL rendkívüli tájékoztatásának közzétételéig, de legkésőbb 2015. január 13-án a tőzsdenap végéig az MNB felfüggesztette a BTEL részvények, az azokra vonatkozó határidős kontraktusok, illetve a BTEL 2016/A kötvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. Az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésére az MNB által elrendelt moratórium egyelőre továbbra is érvényben marad.

Magyar Nemzeti Bank