Budapest, 2019. július 12. – A Magyar Nemzeti Bank – Gyermekközpontú és Családbarát Programjának elismeréseként – immár 5. alkalommal idén is elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztérium által adományozott „Családbarát Munkahely” címet.

Az MNB évek óta elkötelezett azoknak a programelemeknek a megvalósítása mellett, amelyek a gyermeket váró vagy kisgyermeket nevelő szülök, illetve az idős, beteg hozzátartozókat ápoló munkavállalókra vonatkoznak. A jegybank a családos és gyermeket nevelő munkavállalók támogatása céljából a pályázattól függetlenül, önként vállalt kezdeményezéseivel is támogatja azoknak a céloknak a megvalósítását, amelyek a Minisztérium pályázatában és az MNB saját programjaiban egyaránt megjelennek.

KH Családbarát Munkahely_0697.JPG

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Magyar Nemzeti Bank képviselői a Családbarát Munkahely elismeréssel

A családbarát munkahely cím odaítélése nem jár anyagi előnnyel – arról az MNB a pályázat benyújtásakor lemondott –, az erkölcsi elismerés ugyanakkor fontos a Magyar Nemzeti Bank teljes közössége számára, hiszen a program megvalósításával növekszik a munkavállalói bizalom.