A Magyar Nemzeti Bank és a Neumann János Egyetem jogelődje, a Kecskeméti Főiskola között 2014-ben létrejött együttműködés 2021-ben került kibővítésre. 

Az együttműködés keretében létrejött a Budapesti Campuson működő MNB Tudásközpont, és meghirdetésre került a Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás (NGG) mesterképzése. A képzés az MNB Intézet gondozásában valósul meg. Az MNB Tudásközpont keretein belül működő Gazdaságföldrajz, Településmarketing és Geopolitikai Központ fontos célkitűzése a térbeli, területi létezésből és működésből adódó földrajzi, regionális tudományi, terület- és településfejlesztési ismeretek biztosítása mind az oktató-, mind a kutatómunkában. Az Eurázsia Központ kutatásokat folytat az eurázsiai szuperkontinens különböző aktuális geopolitikai kérdéseivel kapcsolatban, fórumot teremt a tudományos eredmények megosztására és a véleménycserére, részt vesz a nemzetközi tudományos életben, egyúttal hozzájárul az eurázsiai térséggel kapcsolatos gazdasági és politikai döntések megalapozásához.

A Magyar Nemzeti Bank a kecskeméti Neumann János Egyetemmel kötött együttműködés keretében duális gyakorlati helyet biztosít a Gazdálkodási és menedzsment, a Nemzetközi gazdálkodás, valamint a Pénzügy és számvitel alapképzési szak duális képzésre jelentkező, és sikeresen felvételt nyert hallgatóinak, hogy egyetemi éveik alatt a kötelező tanrendbe építve szerezzenek valós munkatapasztalatot. A duális gyakorlat során a hallgatók megismerhetik a Magyar Nemzeti Bank, valamint leányvállalatai, a Budapesti Értéktőzsde és a GIRO Zrt. szervezetét és működését, valamint szakmai feladatok megoldásában vehetnek részt az MNB, a BÉT és a GIRO Zrt. magas szakmai reputációval rendelkező kollégáinak mentorálása mellett. A gyakorlati idő során szerzett munkatapasztalatot a hallgatók pályakezdőként mind a köz-, mind pedig a magánszférában kamatoztatni tudják.

Bővebben: lásd: Duális képzés