A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) 2017-ben azzal a céllal alakult, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Alapítványok által támogatott oktatási programok résztvevői, ösztöndíjas hallgatói és a programokban közreműködők részére egyedülálló szakmai közösséget hozzon létre.

 Az MNB Oktatási Klub negyven hazai és külhoni felsőoktatási intézmény hallgatóit, oktatóit, valamint a Magyar Nemzeti Bank munkavállalóiból álló szakmai közösséget fogja össze.

 Az MNB Oktatási Klub tevékenysége a következő pillérekre épül:

  • Saját szervezésű rendezvények és programok a tagság számára a tudományos párbeszéd elősegítésének érdekében.
  • Gyors és közvetlen tájékoztatás a szakmai és tudományos lehetőségekről.
  • Együttműködési és kooperációs lehetőségek elősegítése a hazai közgazdaságtani, pénzügyi és társadalomtudományi területek kutatói, hallgatói és oktatói számára.

 A megalakulás óta az MNB Oktatási Klub számos olyan szakmai rendezvényt tud maga mögött, amelyek keretében a szakterületükön kiemelkedő előadók gazdagították a tagság szakmai látókörét.

A jelenleg több, mint 1 000 fővel működő MNB Oktatási Klub kiemelt célja, hogy a jövőben is hasonlóan magas színvonalú programok keretében támogassa a hazai és külhoni közgazdász közösség fejlődését és kapcsolatépítési lehetőségeit.

 Az MNB Oktatási Klubról és a tagság feltételeiről részletesebben a https://mnboktatasiklub.hu/ weboldalon lehet tájékozódni.