Hazánk európai jogharmonizációjába illeszkedő kérdésekről folytatott eszmecseréket Frankfurtban dr. Kelemen László, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának elnöke. A tárgyalásokon a Pénzügyminisztérium képviseletében részt vett Gulya András miniszteri biztos. A kétnapos látogatás során dr. Kelemen Lászlót fogadta Ernst Welteke, a német szövetségi jegybank elnöke, aki tájékoztatást adott az Európai Központi Bank és a Deutsche Bundesbank munkakapcsolatáról, valamint a német központi bank belső és állami ellenőrzéséről, a kialakult gyakorlatról. Hasonló témaköröket érintett dr. Kelemen László a hesseni tartományi központi bankban is, ahol Dr. Hans Reckers, a Landeszentralbank elnöke számolt be a tapasztalatokról. A megbeszélésen szó esett arról a magyar-hesseni keretszerződésről, amely a pénzügyi együttműködésre is kiterjed. A megbeszélés során Dr. Reckers felajánlotta, hogy a hesseni tartományi központi bank kész aktív segítséget nyújtani a magyar pénzügyi-gazdasági jogrendszer EU-harmonizációjához.

Budapest, 2000. június 7.