A felzárkózó európai régióban az év jegybankára lett Simor András

Budapest, 2010. október 10. – Az Euromoney című szaklap „Emerging Markets” elnevezésű kiadványa az idén a Magyar Nemzeti Bank elnökét választotta az év jegybankárának a felzárkózó európai régióban. Simor András a díjat Washingtonban vette át.

Az Emerging Markets a Euromoney Institutional Investor Plc kiadványa, a pénzügyi döntéshozók egyik legfontosabb szaklapja. Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb jegybankelnökeiről. A szakértők 2010-ben Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét találták a legjobbnak az ún. „felzárkózó európai” régióban.

A díjat az MNB elnöke magyar idő szerint vasárnap hajnalban vette át Washingtonban. Simor András az elismerést megköszönve elmondta: a kitüntetés a Magyar Nemzeti Bank teljes szakmai csapatának szól, díjazva azt a következetes és határozott szakmai munkát, amit az elmúlt években a független jegybank folytatott törvényben rögzített céljai, az árstabilitás elérése és a pénzügyi rendszer biztonságának megőrzése érdekében. Simor így fogalmazott: „Ezt a díjat egy ember veszi át, de meggyőződésem szerint egy közösség érdemelte ki”.

MAGYAR NEMZETI BANK

Kommunikáció