Tovább bővül a pénzügyi-gazdasági ismeretek terjesztését célzó iskolahálózat

A 2010/2011-es tanévben már 100 középfokú iskoláé lehet a „Pénziránytű-iskola” cím

Budapest, 2010. szeptember 30.

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Pénziránytű Alapítvány és az oktatási tárca 2009-ben hozta létre a "Pénziránytű iskola" hálózatot és címet. Az idei tanévben ismét lehetőség nyílik a cím pályázat útján történő elnyerésére. A Pénziránytű hálózati tagság magas szintű elismerést jelent azon iskolák számára, amelyek kiemelkedő színvonalon képviselik a pénzügyi-gazdasági nevelés, valamint ismeretterjesztés értékeit.

Az iskolahálózat fő célja az, hogy jól szervezett módon segítse elő a gazdasági és pénzügyi kultúra, áttételesen pedig a vállalkozási ismeretek közoktatáson belüli elterjesztését. A kezdeményezők, többek között a Magyar Nemzeti Bank szándéka szerint a hálózat programjai segítik a tagok szakmai fejlődését, és hozzájárulnak a nyertes iskolák együttműködéséhez, a tapasztalatcseréhez.  Ezen felül a hálózati tagság és a cím elnyerése iskolánként az idei tanévben 100.000 Ft alapítványi támogatással is jár. A címet a Pénziránytű Alapítvány által felállított bíráló bizottság ítéli oda.

A „Pénziránytű iskola” címet a 2010/2011-es tanévben összesen legfeljebb további 30 középfokú iskola nyerheti el, így a hálózati tagok száma ebben az évben várhatóan eléri a 100-at.

A pályázatot belföldi székhelyű, OM azonosítóval rendelkező középfokú nevelési-oktatási intézmények adhatják be, amelyek vállalják, hogy kidolgozzák és megvalósítják a gazdasági-pénzügyi nevelésre vonatkozó, helyi adottságokat is figyelembe vevő hároméves iskolai munkatervet. A jelentkezés határideje 2010. október 20. További információ a www.penziranytu.mnb.hu, a www.penziskola.hu internetes honlapokon, valamint a +36-1-428-2600/1012 (Szalay György) telefonszámon érhető el.

MAGYAR NEMZETI BANK

PÉNZIRÁNYTŰ ALAPÍTVÁNY