Budapest, 2015. október 30. - Mai napon tartott ülésén a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága áttekintette a jegybank 100 %-os tulajdonában lévő leányvállalatok 2015. évi I. féléves gazdálkodását. Ez alapján határozatával tudomásul vette, hogy az MNB leányvállalatai a rájuk bízott feladatokat maradéktalanul ellátták és megfelelő kontroll mellett, több társaság esetében terven felüli eredményességgel gazdálkodtak.

Dr. Papcsák Ferenc, az FB elnöke arról adott tájékoztatást, hogy a felügyelő bizottság átfogó beszámolót kapott az MNB 2014-2015. évi beruházásairól, az MNB beszerzési politikájáról, valamint a 2015. évi közbeszerzési tervéről és az eljárásokról. Az Értéktár-programon (amelyet külön is vizsgál a testület), továbbá az ingatlanvásárlási és felújítási kereten túl az idei beruházási terv informatikai és bankbiztonsági fejlesztéseket tartalmaz, amelyek nagy részének megvalósítása folyamatban van.

A felügyelőbizottság az ülésen tárgyalt az MNB 2014-2015. évi létszám- és bérpolitikájáról, valamint az Ismeretterjesztő és Támogatási Bizottság ugyanerre az időszakra vonatkozó tevékenységéről is.