2015. május 11. - Kivételes képességű embertől búcsúzik a Magyar Nemzeti Bank és az európai pénzügyi világ. Lámfalussy Sándor életművével alapvető hatást gyakorolt az európai gazdaságra. A világ központi bankjainak együttműködése, a közös európai monetáris politika, és az egységes valuta érdekében kifejtett meghatározó tevékenysége méltán teszi emlékét felejthetetlenné. Az MNB Lámfalussy Sándort saját halottjának tekinti.

Lámfalussy Sándor neve méltán az egyik legnagyobb a nemzetközi pénzügyi életben, hiszen szerteágazó munkássága és elért eredményei tiszteletet vívtak ki számára az egész világon. Egyszerre volt közgazdász, bankár és akadémikus, négygyermekes családapa, menekült és európai, magyar és belga.

Lámfalussy Sándor az első igazi európai polgárok egyike volt, aki élete során mindvégig az egységes Európa megteremtésén munkálkodott. Egy teljességében megélt élet és egy példaértékű életmű ért most véget.

A Magyar Nemzeti Bank Lámfalussy Sándor iránti tiszteletét már életében kifejezte: a jegybank által 2013-ban megalapított Lámfalussy-díj, valamint a 2014-ben életre hívott Lámfalussy-konferenciasorozat olyan nemzetközileg is kiemelkedő szakmai teljesítményeket mutat be és jutalmaz, amelyek méltóak a névadó személyéhez, halála után pedig emlékéhez.

Magyar Nemzeti Bank