Budapest, 2015. március 17. – Az MNG Investments Zrt. bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett, s e társaság, illetve az MNG International Investments Inc. által elkövetett egyéb szabálytalanságok miatt az MNB 292,5 millió forintos bírságot rótt ki a társaságokra.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárásában megállapította, hogy az MNG Investments Zrt. két, engedély nélkül befektetési szolgáltatást - portfóliókezelést - végző társaság (az MTS Broker Ltd. és a Safebroker Kft.) részére Magyarországon függő ügynöki tevékenységet folytatott. Az MNG Investments Zrt. függő ügynöki nyilvántartásba vétele ellenére sem volt jogosult a megbízók részére befektetési szolgáltatási tevékenység közvetítésére, tehát jogosulatlanul tevékenykedett.

A jegybank így ma közzétett határozatában megtiltotta, hogy az MNG Investments Zrt. bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végezzen. Jogosulatlan tevékenysége miatt a társasággal szemben 2,5 millió, a nyilvános forgalomba hozatalra vonatkozó szabályok megsértése miatt 130 millió forint bírságot szabott ki. Utóbbi jogsértés miatt az MNB egy másik társaságra, az MNG International Investments Inc. részére is 160 millió forint felügyeleti bírságot rótt ki.

Magyar Nemzeti Bank