Budapest, 2015. december 11. – Megjelent a Magyar Nemzeti Bank legújabb kiadványa, a Jegybanki almanach. Az elmúlt évre visszatekintő, a legfontosabb gazdasági folyamatokat és a monetáris politika fő lépéseit bemutató kötet közérthető formában, összefoglaló jelleggel tájékoztatja az érdeklődő közönséget.

A Magyar Nemzeti Bankot a jegybanktörvény széles feladatkörrel és átfogó eszköztárral ruházza fel, ugyanakkor a jegybank tevékenységét követő és értő közönségnek is csak ritkán van alkalma arra, hogy egy átfogó, egyúttal teljes képet kaphasson az elvégzett munkáról és az elért eredményekről. A Magyar Nemzeti Banknak fontos, hogy a közvélemény számára érthető és világosan nyomon követhető legyen a jegybank politikája, ennek érdekében a döntések kialakításakor ismert információkat az MNB különböző kiadványaiban hozza nyilvánosságra.

Az MNB jelentéseinek széles spektruma a gazdaság és pénzügyi szektor szinte minden területét lefedi. A szakértő olvasóközönség tájékoztatása mellett a Magyar Nemzeti Bank ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy a gazdasági élet legfontosabb eseményei, a monetáris politika fő lépései és eredményei közérthető formában, összefoglaló jelleggel is elérjék az érdeklődőket – erre az igényre hivatott reflektálni a Jegybanki almanach című kiadvány.

A magyar és angol nyelven egyaránt megjelenő, tájékoztató jellegű anyag hiánypótló a Magyar Nemzeti Bank kiadványainak palettáján.

Magyar Nemzeti Bank