Budapest, 2016. december 15. – Elkészültek a Magyar Nemzeti Bank 2017. évi emlékérme-kibocsátási programjában található emlékérmék grafikai tervei. A mai naptól az emlékérméket gyártó és forgalmazó Pénzverő Zrt. honlapján indul az emlékérmék előjegyzése a jegyezhető mennyiség erejéig illetve maximum 30 napig.

Az MNB a korábbi évek hagyományai szerint szakértő zsűri ajánlásával választotta ki 3 művész tervei közül a végleges grafikai tervet az egyes emlékérme-témák esetében, melyeket ezúttal szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek. A program meghirdetésével egyidőben a Pénzverő Zrt. honlapján előjegyzési lehetőséget biztosít a jegyezhető mennyiség erejéig illetve maximum 30 napig.

A grafikai terveket is tartalmazó 2017. évi emlékérme-kibocsátási programot a közlemény melléklete tartalmazza.

A 2014 óta érvényben lévő értékesítési politikának megfelelően a nemesfém emlékérmék 2000 Ft-os címletű színesfém változata is megjelenik, mely érmeképében a nemesfém emlékérmével azonos. Ez a kivitel nem csupán a választékot bővíti, hanem kedvező ára miatt elősegíti az emlékérmék népszerűsítő, tájékoztató szerepének még hatékonyabb érvényesülését.

Az MNB a változtatás jogát fenntartja. A Magyar Közlönyben megjelenő MNB elnöki rendeletek határozzák meg a végleges adatokat.

Magyar Nemzeti Bank