Azonnali tiltás a Pannon Equity Kft.-nek

Budapest, 2016. október 17. – Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű Pannon Equity Kft. tevékenységének áttekintésére.

A Pannon Equity Kft.-vel szembeni piacfelügyeleti eljárás azt kívánja megállapítani, hogy a társaság végez-e, vagy végzett-e bejelentés hiányában – rendszeres gazdasági tevékenység keretében – a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet. A jegybank nyilvántartásaiban a Pannon Equity Kft. nem szerepel, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat.

Befektető-védelmi okokból a jegybank ma közzétett végzésében – az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve – azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank – eddigi gyakorlatával összhangban – már korábban közzétette a befektetőknek szóló figyelmeztetését a Pannon Equity Kft.-re vonatkozóan honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában.

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közzéteszi internetes honlapján.

Határozat