Összeolvad a Pallas Athéné Domus Concordiae és a Pallas Athéné Domus Scientiae alapítvány

Budapest, 2016. december 21. – A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatósága a mai napon meghozott döntésével kinyilvánította azon szándékát, hogy összeolvasztja az általa alapított Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítványt (PADS) és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítványt (PADOC). A megszűnő két alapítvány feladatait a jövőben létrejövő Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE) fogja ellátni. A PADE céljai megegyeznek az összeolvadó alapítványok céljaival, vagyonát pedig a korábbi alapítványok teljes vagyona fogja képezni.

Az MNB mint a Pallas Athéné Alapítványok alapítója az elmúlt időszakban áttekintette az általa létrehozott alapítványi struktúrát, és döntött a PADS és a PADOC összeolvadás útján történő egyesítéséről. Az összeolvadást követően létrejövő új Alapítvány ötvözi a korábbi két alapítvány céljait és teljes vagyonát.

A Pallas Athéné alapítványokat az MNB a 2014-ben megalkotott Közgondolkodási Programjának részeként hozta létre, amelynek célja többek között, hogy emelje a magyarországi közgazdasági oktatás színvonalát és növelje az általános közgazdasági műveltséget oktatási programok szervezésével, kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával.