2016. november 8-9-én régi hagyományokkal rendelkező, neves nemzetközi szakmai rendezvény megrendezésére került sor a Magyar Nemzeti Bankban. Az Adam Smith Szeminárium őszi találkozóján a nemzetközi gazdasági és pénzügyi területen aktív döntéshozók kötetlen eszmecsere formájában tekintették át és vitatták meg a világgazdasági aktualitásokat és kilátásokat.

Az MNB második alkalommal volt a csaknem negyedszázados múltra visszatekintő szeminárium házigazdája. A zártkörű fórum során külföldi partnerintézmények - többek között az amerikai Fed, a cseh, az izlandi, a japán, a lengyel, a török jegybank – felsővezetői, valamint nemzetközi intézmények és egyetemek vezető munkatársai tartottak előadásokat. A kétnapos program során több kerekasztal-beszélgetésre is sor került, a nemzetközi összetételű résztvevői kör aktív bevonásával.

A rendezvényen Matolcsy György jegybankelnök felvezetőjét követően Virág Barnabás ügyvezető igazgató tartott nyitó előadást, a monetáris politika aktuális kérdéseit és a renminbi nemzetközi szerepét áttekintő kerekasztal-beszélgetések pedig Palotai Dániel ügyvezető igazgató vezetésével zajlottak.

Magyar Nemzeti Bank