2017. november 15. - Egy régi hagyományokkal rendelkező, neves nemzetközi szakmai rendezvény megrendezésére került sor a Magyar Nemzeti Bankban 2017. november 14-15-én. Az Adam Smith Szeminárium őszi találkozóján a nemzetközi gazdasági és pénzügyi területen aktív döntéshozók kötetlen eszmecsere formájában tekintették át és vitatták meg a világgazdasági aktualitásokat és kilátásokat.

Az MNB harmadik alkalommal volt a negyedszázados múltra visszatekintő szeminárium házigazdája. A zártkörű fórum során külföldi partnerintézmények – többek között az EKB, az amerikai Fed, a brazil, a cseh, a japán és a német  jegybank – felsővezetői tartottak előadásokat. A kétnapos program során több kerekasztal-beszélgetésre is sor került, a nemzetközi összetételű résztvevői kör aktív bevonásával.

A jubileumi rendezvényt Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója és főközgazdásza nyitotta meg, szakmai főelőadásával. Palotai Dániel a magyar gazdaságpolitika sikeres fordulatait mutatta be, az MNB példáján egyebek közt azt ismertetve, hogy az innovatív, megfelelően célzott és nem-konvencionális intézkedések hatékonynak bizonyultak és tartós eredményeket hoztak. A délutáni kerekasztal-beszélgetések Palotai Dániel mellett Virág Barnabás, monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgató vezetésével zajlottak.