Budapest, 2017. november 27. – Matolcsy György, az Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybankban fogadta Wang Weiguangot, a Kínai Társadalomtudományi Akadémia elnökét és delegációját, majd megnyitották a közös szervezésű „Hungary and RMB Internationalization” című workshop-ot.

A Kína-KKE (16+1) Csúcstalálkozóhoz kapcsolódó rendezvényen Matolcsy György jegybankelnök és Wang Weiguang a Kínai Társadalomtudományi Akadémia (Chinese Academy of Social Sciences – CASS) elnöke, a Kína-KKE Intézet tiszteletbeli elnöke között személyes egyeztetésre is sor került, amelynek célja a jövőbeni együttműködési lehetőségek és közös kutatási lehetőségek megvitatása volt.

A Kína-KKE Intézet – mint a CASS első európai kutatóintézete – 2017 áprilisában jött létre Budapesten az MNB támogatásával. A közös szervezésű workshopon a CASS, az MNB és pénzügyi intézmények munkatársai a renminbi nemzetköziesítésével, a Kína és Magyarország közötti pénzügyi együttműködéssel, valamint a banki szolgáltatások digitalizációjával kapcsolatos kutatási eredményeiket vitatták meg. A kutatási munkákat jövőre szakmai tanulmánykötetben publikálják.