Budapest, 2017. november 29. – A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE) létrehozása által megkezdett struktúra-átalakítási folyamatot. Az MNB igazgatósága a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS) és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány (PADOC) egyesülésének sikeres végrehajtását követően döntött a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) és a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) összeolvadásáról. E két alapítvány feladatait a hamarosan létrejövő Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány (PAIGEO) fogja ellátni.

A már lezajlott összeolvadási folyamathoz hasonlóan a korábbi alapítványok teljes vagyona fogja képezni a PAIGEO vagyonát.

A szükséges dokumentumok benyújtását követően jelenleg a bírósági nyilvántartásba vételi eljárás van folyamatban.

A Pallas Athéné alapítványokat az MNB a 2014-ben megalkotott Közgondolkodási Programjának részeként hozta létre, amelynek célja többek között, hogy emelje a magyarországi közgazdasági oktatás színvonalát és növelje az általános közgazdasági műveltséget oktatási programok szervezésével, kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával.

Az összeolvadásról szóló döntését az igazgatóság az MNB által létrehozott alapítványi struktúra áttekintését követően hozta meg, mely a még hatékonyabb működés biztosítását célozza.