2017. október 9. - Hamisan hivatkozott a Magyar Nemzeti Bankra, és az MNB hivatalos közléseként feltüntetve valótlan tájékoztatást adott az mno.hu hírportál a jegybank nemzetközi irodáiról a „Bűncselekménnyel magyarázza a jegybank a manhattani irodanyitást” című cikkében. A Magyar Nemzeti Bankra történt hamis hivatkozás és a valótlan tartalmú állítások miatt a jegybank helyreigazítást kezdeményezett a sajtóorgánum ellen, és mai – nem jogerős – ítéletében a Fővárosi Törvényszék az MNB-nek adott igazat.

A bíróság az ítéletében az MNB javára döntött, és sajtóhelyreigazító-közlemény közzétételére kötelezte a sajtóorgánumot a cikk címében megjelenő valótlan állítás miatt, valamint azon valótlan híresztelés miatt, melyet Róna Péter nyilatkozott a cikkben azzal kapcsolatban, hogy az MNB lényegében elismerte: bennfentes kereskedés céljából hozta létre a New York-i irodáját.

A cikk címében szereplő állítással és a cikkben hivatkozott Róna Péter nyilatkozatával, majd az ennek nyomán történt pártpolitikai megszólalásokkal szemben a valóság az, hogy külföldi irodáinak újranyitásával az MNB a nemzetközi kapcsolatainak szélesítésére törekszik, és a jegybank hivatalos közléseiben bűncselekményre utaló tájékoztatás soha nem szerepelt, bűncselekményre utaló információt a jegybank soha nem adott a hírportálnak sem. Róna Péter az elmúlt években több hamis állítást tett a jegybankra vonatkozóan, így például a jegybank általa feltételezett hegedűvásárlására vonatkozóan, ezekről az információkról rendre bebizonyosodott, hogy valótlan tartalmúak.