Budapest, 2018. október 8. - A Magyar Nemzeti Bank – Gyermekközpontú és Családbarát Programjának elismeréseként – 2018-ban negyedszerre nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztérium által adományozott „Családbarát Munkahely” címet.
Az MNB évek óta elkötelezett azoknak a programelemeknek a megvalósítása mellett, amelyek a gyermeket váró vagy kisgyermeket nevelő nők mellett az apákra vagy az idős, beteg hozzátartozókat ápoló munkavállalókra is vonatkoznak. A jegybank a családos és gyermeket nevelő munkavállalók támogatása céljából a pályázattól függetlenül, önként vállalt kezdeményezéseivel is támogatja azoknak a céloknak a megvalósítását, amelyek a Minisztérium pályázatában és az MNB saját programjaiban egyaránt megjelennek.
Anyagi előnnyel a családbarát munkahely cím odaítélése nem jár – arról az MNB a pályázat benyújtásakor lemondott –, ugyanakkor az MNB teljes közössége számára fontos mind az erkölcsi elismerés, mind a program megvalósítása eredményeképpen kialakuló munkavállalói bizalom.