Budapest, 2018. április 16. Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárultáig azonnali hatállyal megtiltotta, hogy H. András a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet, így különösen portfóliókezelést vagy függő ügynöki tevékenységet végezzen.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálja, hogy a budapesti lakóhelyű H. András a nedolgozz.hu internetes honlap révén végez-e rendszeres gazdasági tevékenység keretében a befektetési szolgáltatókról szóló törvény (Bszt.) által szabályozott, s az MNB engedélyéhez kötött portfóliókezelési, illetve jegybanki bejelentéshez kötött függő ügynöki tevékenységet.

A piacfelügyeleti eljárás során eddig feltárt adatok és próbavásárlás alapján – az ügyfelek védelme érdekében – az MNB ma publikált végzésében ideiglenes intézkedésként, eljárásának lezárultáig azonnali hatállyal megtiltotta, hogy H. András a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött portfóliókezelési vagy befektetési szolgáltatás közvetítését célzó függő ügynöki tevékenységet folytasson.

Az MNB emellett figyelmeztetést helyezett el honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában, jelezve, hogy a nedolgozz.hu honlap működtetője nem rendelkezik pénzügyi szolgáltatás nyújtására jogosító jegybanki engedéllyel vagy bejelentéssel. Az MNB folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét honlapján nyilvánosan közzéteszi.

Magyar Nemzeti Bank

Határozat