2019. március 29. Budapest - A Magyar Nemzeti Bank ötödik alkalommal rendezte meg éves nemzetközi konferenciáját a Budapest Renminbi Kezdeményezés keretében.

A rendezvényt Nagy Márton, a jegybank alelnöke nyitotta meg, majd Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, Gui Yonghao, a Fudan Egyetem rektorhelyettese és Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary vezérigazgató-helyettese tartott beszédet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Bank of China London Trading Center, az Alipay, az UniCredit, a Corvinus Fintech Center képviselői, valamint a shanghai Fudan Egyetem professzorai is előadásokat tartottak a Budapest Renminbi Kezdeményezés 2019 konferencián.

A szakmai esemény lehetőséget nyújtott arra is, hogy a hazai és külföldi döntéshozók, a gazdasági és pénzügyi élet vezetői, illetve szakértői megvitathassák a magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatok jelenlegi helyzetét, valamint a továbblépési lehetőségeket, mind a meglévő kapcsolatok elmélyítése és magasabb szintre emelése, mind pedig új kapcsolatok kialakítása tekintetében.

A konferencia keretein belül átadásra került az első Alipay terminál, amelyen keresztül Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása Magyarországon is elérhetővé válik a kínai ügyfelek számára.