Elindult az első Kína-Közép-Kelet Európa oktatási program

Budapest, 2019. február 14. – A Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásával elindult Kína – Közép-Kelet-Európa első, innovatív, kettős diplomát adó MBA képzése, a Fudan-Corvinus Double Degree MBA program.

A legújabb úttörő pénzügyi képzés megvalósításáról a világ legjobb egyetemei közé rangsorolt kínai Fudan Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a magyar jegybank 2018. október 5-én írt alá háromoldalú megállapodást. A pénzügyi MBA képzés rendkívüli népszerűségnek örvend – az első évfolyam 18 fővel indult el – ezért már a 2019 őszén induló második évfolyamba is lehetőség van a jelentkezésre.

A megnyitó ünnepségen Matolcsy György jegybankelnök és Szántó Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese köszöntötték a programban résztvevőket és a megnyitó ünnepség meghívott vendégeit. Az előadók hangsúlyozták, hogy a gyorsan változó gazdasági-társadalmi környezetben a program nem csupán a vezetőképzés területén nyújt innovatív és kimagasló színvonalú képzést nemzetközileg elismert professzorok közreműködésével, hanem széles körű kapcsolatháló kialakítását is segíti a távol-keleti gazdasági szereplőkkel. A Kelet és Nyugat legjobb professzorai kalauzolják el a hallgatókat az új, gyorsan változó, multipoláris világ pénzügyi és geopolitikai kihívásai között.

Az elnöki és rektorhelyettesi köszöntő mellett Xu Ningsheng, a Fudan Egyetem rektora és Chen Zhimin rektor-helyettes videoüzenetben köszöntötték a hallgatókat és a programban résztvevő oktatókat.

A program célcsoportja az állami szervezetek, vállalatok, valamint a pénzügyi szféra azon munkavállalói, akik kiemelten érdeklődnek Kína, Ázsia sajátos kultúrája, gazdasága és innovatív oktatási módszerei iránt, illetve a munkájuk során ezen ismereteket szeretnék hasznosítani. A program egyedülálló lehetőség a vezetőképzés terén is. A résztvevők betekintést nyerhetnek az üzleti menedzsment aktuális trendjeibe, valamint aktuális nemzetközi módszertani tudást szerezhetnek intenzív tanórai viták, regionális és nemzetközi esetek elemzése, szimulációs feladatok és üzleti projektek révén.

A Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program hallgatói a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master of Finance (MSc) és a BCE Master of Business Administration (MSc MBA) diplomáját kapják meg.

A Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban is hiánypótló programot – céljaikkal összhangban – a Pallas Athéné Alapítványok is kiemelten támogatják, amelynek keretében hallgatói ösztöndíj támogatást és exkluzív oktatási helyszínt biztosítanak.

Szántó Zoltán rektor-helyettes ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Bank támogatásával az egyetemen megnyílt a Corvinus-MNB International Executive Project Center fő feladata az MBA program koordinálása, valamint a Corvinus Egyetem nemzetköziesítésének támogatása.

A rektorhelyettes beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy minden ezer mérföldes út is az első lépéssel indul, amely első hatalmas lépés megtételének lehettek tanúi és részesei a program megnyitóján részt vevők, így egy hosszú folyamat egyik korai sikereként könyvelhető el e színvonalas képzési program elindulása is.