Budapest, 2020. január 22. – A Hitelintézeti Szemle tudományos folyóirat legújabb kínai nyelvű válogatáskötetét 2020. január 22-én mutatta be a Magyar Nemzeti Bank, a kínai Holdújév ünnepköréhez igazodva, azt pár nappal megelőzően. A kiadvány az előző év legkiemelkedőbb írásait foglalja egy kötetbe

A Szerkesztőbizottság a korábbi évek pozitív tapasztalata alapján döntött úgy, hogy folytatja a 2018-ban megkezdett folyamatot és újabb kínai nyelvű válogatáskötetet jelentet meg. A kiadványokat övező érdeklődés igazolja, hogy a kínai nyelvű tudományos ismeretterjesztő folyóirat hiánypótló és jelentős eredményt hozó kezdeményezés, amelynek köszönhetően szélesebb körű olvasótáborhoz jut el a válogatáskötet, továbbá gazdaságdiplomáciai szempontból is értékes a kezdeményezés.

A Magyar Nemzeti Bank, a folyóirat kiadójaként a kínai nyelvű publikációval elsősorban a tudományos ismeretterjesztéshez, valamint a kínai-magyar gazdaságdiplomáciai kapcsolatok további fejlesztéséhez kíván hozzájárulni. A válogatáskötetben szereplő tanulmányok a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének vizsgálatával, Kína egyensúlykeresésének elemzésével, a kamatpolitika új elméletével, a tömeges betétkivonások jellemzőivel és a betétbiztosítással, valamint a Budapest Renminbi Kezdeményezés 2019. évi konferenciájával foglalkoznak.

A kínai nyelvű kiadvány írásai elérhetők a Hitelintézeti Szemle honlapján: http://chinese.hitelintezetiszemle.hu/

Jó olvasást kívánunk!

Magyar Nemzeti Bank