Az „Egyensúly és Növekedés" c. kötet második, átdolgozott kiadása, "Sereghajtóból újra éllovas” alcímmel a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági könyvsorozatának legújabb kiadványa, ami összefoglalja az elmúlt 10 év magyar gazdasági eredményeit és részletesen bemutatja a sikerhez vezető utat.

Az MNB kiemelt feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, ezért a rendelkezésére álló eszközökkel segíteni kívánja a közgazdasági oktatást, valamint a pénzügyi műveltség fejlesztését. A közgazdasági tudás gyarapítása érdekében írt kötet végigveszi azokat az új gazdaságpolitikai elgondolásokat, innovációkat és eszközöket, amelyek a 2010 utáni gazdaságtörténeti szempontból is jelentős sikerekhez vezettek.

Az eredetileg 2015-ben megjelent első kiadás frissített változata az új típusú koronavírus miatt meghozott óvintézkedésekkel összefüggésben online közvetítés formájában lett bemutatva, amit a jegybank Youtube-csatornáján követhettek az érdeklődők.

A könyv megrendelhető a Pallas Athéné Könyvkiadónál, hamarosan pedig elérhető lesz a nagyobb könyvesbolt hálózatoknál is.