Budapest – Szingapúr, 2020. december 9. -  A Szingapúri Monetáris Hatóság (The Monetary Authority of Singapore, MAS) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a mai napon együttműködési megállapodást írt alá a Szingapúr és Magyarország közötti FinTech innovációkkal kapcsolatos együttműködés erősítése érdekében. 

Az együttműködési dokumentum kereteket nyit a két ország közötti FinTech együttműködésekre. Egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy a FinTech cégek a két ország hatóságának támogatásával léphessenek egymás piacaira. Másrészt, a két hatóság közös innovációs projekteket is indíthat. Az MNB és a MAS elkötelezett a szakmai kommunikáció folytatására a FinTech területen tapasztalható aktuális piaci trendekről és fejleményekről, valamint a pénzügyi szolgáltatások innovációjával kapcsolatos szabályozási kérdésekről. 

Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: „A MAS különleges partnernek számít az MNB nemzetközi innovációs hálózatában és reményeink szerint az együttműködési megállapodásnak már a közeljövőben jelentős eredményei lehetnek a szingapúri és a magyar FinTech ökoszisztéma számára egyaránt. A koronavírus-járvány hatására az együttműködések platformjai drasztikusan megváltoztak, de a kialakult helyzet elősegítheti a digitális pénzügyekkel kapcsolatos innovatív ötleteket, amelyeket az MNB és a MAS a frontvonalból kíván nyomon követni és ösztönözni.” 

Sopnendu Mohanty, a Szingapúri Monetáris Hatóság FinTech területért felelős vezetője elmondta: “Az együttműködési megállapodás is rávilágít az MNB és a MAS közötti egyre erősödő FinTech partnerségre. Ez megalapozza a FinTech adta lehetőségek kiaknázását egy okosabb, hatékonyabb és a pénzügyi bevonódást magasabb szintre emelő pénzügyi szektor számára mindkét országban. A kétoldalú együttműködésünk elősegíti a pénzügyi innovációt és új lehetőségeket teremt nem csak saját országaink, hanem régióink számára is.” 

Az együttműködési megállapodás aláírására a World FinTech Festival in Budapest rendezvény keretében, a 2020. évi Singapore FinTech Festivallal (SFF) együttműködésben került sor.