Szünetelnek a személyes meghallgatások a Pénzügyi Békéltető Testületnél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) keretein belül működő Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) 2020. március 17-től határozatlan időre szünetelteti a személyes meghallgatásokat a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Az elkövetkező napokra személyes meghallgatásokra behívott ügyfeleket és pénzügyi szolgáltatókat erről a PBT telefonon, illetve e-mailben is folyamatosan értesíti.

Március 16-tól úgy módosult a PBT Működési Rendje, hogy azon békéltetési eljárások, amelyeknél már kitűzték a személyes meghallgatást automatikusan írásban is folytatódnak az érintett pénzügyi szolgáltató, illetve a kérelmező ügyfél hozzájárulása nélkül. Az eljárások további gördülékeny ügyintézése így biztosított.

Azon eljárásoknál, ahol még nem tűztek ki meghallgatást, a PBT kérni fogja mindkét fél beleegyezését az írásbeli folytatáshoz. A békéltetők az erre vonatkozó beleegyezést e-mailben is elfogadják majd. A további egyéb közléseket, iratokat a PBT az eddig megszokott rendben és kommunikációs csatornán keresztül tud fogadni, illetve küldeni. Minderről a feleknek a PBT levélben is tájékoztatást küldött.

Ezen felül – noha az MNB személyes ügyfélszolgálata átmenetileg szünetel – a személyes iratleadás jelenleg még biztosított az MNB Budapest, Szabadság tér 9. sz. alatti székházának Központi Expedícióján. A PBT eljárásaira, működésére vonatkozóan a Testület honlapján találhatók további információk.

Pénzügyi Békéltető Testület