Elindult a beconomist elnevezésű üzleti és gazdasági oktatási platform a Pénzmúzeum égisze alatt, amely a bárki számára elérhető, díjmentes tartalmak segítségével könnyen és gyorsan segíti a szakmai előrelépést.

A Magyar Nemzeti Bank digitális és oktatásért felelős leányvállalata, az MNB-EduLab 2022 márciusában indította útjára beconomist oktatási platformját, amelyen aktuális gazdasági, pénzügyi és üzleti témákat dolgoznak fel közérthetően, az ország vezető közgazdászainak és szakembereinek tolmácsolásában.

A beconomist célja az, hogy bárki, aki a gazdasági témák iránt érdeklődik, fejleszthesse tudását és ezzel a szakmai útján is előre tudjon lépni. Akár az okosszerződések, az ingatlanpiac, a makroökonómia, akár a mesterséges intelligencia, a fintech vagy a zöld pénzügyek területén szeretné bővíteni a tudását, a Pénzmúzeum oldalán is elérhető beconomist platformon mindegyikről találhat egy-egy animációkkal színesített kurzust. Az MNB-Edulab hosszú távú terve az, hogy az oldalon folyamatosan megújuló, érdekes videós tartalmakat tegyenek elérhetővé.

A platformon az oktatóvideókat öt különböző témakör szerint csoportosították, amelyeket a tudásszint és az érdeklődés alapján egy személyre szabott tanulási útvonalon nézhetnek meg az érdeklődők. Az oldal fejlesztői az egyetemistákat és a pályakezdő útkeresőket pályaorientációval segítik, a munkavállalókat pedig tudásszintfelmérővel támogatják annak érdekében, hogy minden érdeklődő a saját szintjének megfelelő, új ismeretekkel gazdagodjon. A kurzusvideókat mindenki a saját tempójában, az időbeosztásához igazodva nézheti meg, ezzel is növelve a tanulás hatékonyságát.

A kurzusok végén játékos kvízek segítik a tananyag rögzülését, a sikeres kitöltők pedig Elismerő igazolást kapnak, ami jól mutat bármilyen önéletrajzban, és a LinkedIn vagy Facebook profilon is megosztható. A beconomist platformján megszerzett tudást a résztvevők beépíthetik a mindennapi szakmai életükbe, előreléphetnek a karrierükben, és nem utolsósorban a gazdaság fejlődéséhez is hozzájárulhatnak.

___________________________________________________________________________

MNB-EduLab Kft.

Az MNB-EduLab Kft. a Magyar Nemzeti Bank leányvállalataként jött létre 2021 májusában azzal a céllal, hogy minőségi, digitális tananyagokat fejlesszen és biztosítson a gazdasági témák iránt érdeklődők számára - az egyetemi hallgatóktól kezdve a sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekig. A Társaság egyben a Pénzmúzeum fenntartója is.

___________________________________________________________________________