Budapest, 2023. szeptember 7. - Csütörtök reggel ismét szakmai megbeszélés keretében találkozott Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök. A találkozón a gazdasági helyzet értékelése mellett áttekintették a világpiaci folyamatokat és a két intézmény közötti együttműködés további lehetőségeit.

Az elmúlt időszak gazdasági fejleményei kapcsán a felek egyetértettek abban, hogy a kormányzati és a monetáris politika együttműködése az infláció letörésében egyértelműen meghozta az első eredményeket, ugyanakkor az infláció tartós csökkentése érdekében folytatni kell a közös munkát. A gyorsan változó geopolitikai és világgazdasági körülmények mellett kulcs fontosságú hazánk stabilitásának megőrzése. A gazdaságirányítás meghatározó ágai előtt prioritásként szerepel az ország gazdasági egyensúlyának helyreállítása, az államadósság további csökkentése és a magyar gazdaság fenntartható növekedési pályájának folyamatos erősítése.

Varga Mihály és Matolcsy György a Magyar Közgazdasági Társaság őszi vándorgyűlésén egy közös kerekasztal-beszélgetés keretében osztják majd meg meglátásaikat a gazdaságpolitika előtt álló kihívásokról.