A Magyar Nemzeti Bank a hivatalos devizaárfolyamokat hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken - kivéve, ha ezek nem munkanapok - állapítja meg. Az árfolyamokat a következő árfolyamok közzétételéig kell érvényesnek tekinteni.

A megjelölt napokon délelőtt 11 órakor kerül sor az árfolyamok megállapítására. A nyolc legaktívabb devizapiaci tevékenységet folytató belföldi hitelintézet által közölt EUR/HUF árfolyamadatokból a legmagasabb és legalacsonyabb 1-1 érték elhagyásával számított súlyozatlan számtani átlag képezi az aznapi EUR/HUF hivatalos devizaárfolyamot.

Az MNB a beadott jegyzéseket megütheti, illetve az aktuális piaci viszonyoktól lényegesen eltérő bankokat az eljárásból kizárhatja.

Az USD/HUF hivatalos devizaárfolyam meghatározása az EUR/HUF és az EUR/USD keresztárfolyam alapján történik. A további devizák árfolyamait a számított USD/HUF és a nemzetközi devizapiacon kialakult 11 órakor fixált keresztárfolyamok alapján állapítja meg.

  • interneten (www.mnb.hu)
  • a hírügynökségek információs hálózatain (Reuters/HUFE/, Bloomberg /NBH5/)

Az MNB által jegyzett hivatalos devizaárfolyamok utánközlése a nyomtatott és az elektronikus sajtó számára nincs korlátozva, de ezek pontosságáért és hitelességéért a Bank felelősséget nem vállal.