A Neumann János Egyetem után a Magyar Nemzeti Bankban is bemutatták Matolcsy György jegybankelnök új, Magyar jövőkép és stratégia című kötetét. A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv az MNB első emberének három éven át publikált, magyar nyelvű cikksorozatának írásait gyűjti össze.

A jegybank Lámfalussy Konferenciaközpontjában megtartott eseményen a jegybankelnök beszédében kiemelte: a könyvben olvasható írások célja az, hogy olyan jövőképet mutasson, amely birtokában mindenki nyertesként kerülhet ki az előttünk álló évtizedből.

A könyv hat téma köré csoportosította az írásokat: vízió és stratéga, a jövő gazdagsága, térségünk jövője – a jövő térsége, egyensúly és pénzforradalom, sikeres válságkezelés és fenntartható felzárkózás, valamint Európa jövője – a jövő Európája.

A bemutatón egy kerekasztalbeszélgetés keretében Matolcsy György jegybankelnök, Virág Barnabás, az MNB alelnöke, és Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a kötet főbb megállapításairól és hazánk előtt álló kihívásokról beszélgettek.