A változások a nagyközönséget nem érintik

Budapest, 2007. augusztus 24. –A Magyar Nemzeti Bank november 1-jén bezárja debreceni és székesfehérvári kirendeltségét. A jegybank novembertől csak Budapesten lesz jelen, ám a lakosság a mindennapi pénzváltás során a kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek és a posta többezer fiókját továbbra is igénybe veheti az ország egész területén, így a nagyközönséget a bezárások nem érintik hátrányosan.

A Magyar Nemzeti Bank november 1-jei hatállyal bezárja debreceni és székesfehérvári emissziós központját. A regionális kirendeltségek száma az elmúlt évben folyamatosan csökkent, mivel a jegybank vidéki fiókjai ugyanazokat az országos hitelintézeteket valamint a postát szolgálták ki, amelyek egyébként is elsősorban az MNB budapesti logisztikáját használják. A két utolsó regionális központ bezárásával a jegybank valamennyi vidéki emissziós kirendeltsége megszűnik.

A változás a lakosságot nem érinti hátrányosan, hiszen a mindennapi pénzváltás (sérült vagy forgalomból kivont bankjegyek beváltása stb.) során a kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek és a posta többezer fiókja országszerte, ill. az MNB budapesti központja továbbra is rendelkezésre áll.

MAGYAR NEMZETI BANK

Kommunikáció

A Magyar Nemzeti Bank elsődleges, törvényben rögzített feladata az árstabilitás elérése és fenntartása. Az MNB működteti a pénzforgalmi rendszert, őrzi a bankrendszer pénzügyi stabilitását, kezeli az ország devizatartalékát, statisztikai adatokat gyűjt és szolgáltat, valamint kibocsátja nemzeti fizetőeszközünket, a forintot. A Magyar Nemzeti Bank önálló és független intézmény, tevékenységét az ország gazdasági érdekeinek szem előtt tartásával végzi.

Elérhetőség:

Tel: 428-2751

Fax: 428-2569

E-mail: sajto@mnb.hu