Budapest, 2007. november 30. –A Magyar Nemzeti Bank decembertől kibővíti a hivatalos devizárfolyam-lapján nem szereplő, egyéb árfolyamok listáját. A változással a jegybank havonta egyszer a világ közel valamennyi devizájára közöl  forintárfolyamot.

A Magyar Nemzeti Bank 2007. december 3-tól kibővíti a hivatalos devizárfolyam-lapján nem szereplő, egyéb árfolyamok listáját. A jegybank az eddigi 23 tétel helyett 131 devizára fog havi gyakorisággal forintárfolyamot publikálni. Ez azt jelenti, hogy az MNB a világ közel valamennyi valutáját jegyzi majd.

A változásokat egyrészt az adatszolgáltatási szükségletek indokolják, másrészt pedig az, hogy a jegybank minél jobban ki tudja szolgálni a lakosság pénzügyi igényeit.

A Magyar Nemzeti Bank ezt megelőzően 2007. június 1-jén módosította az árfolyamlapot. Akkor a napi frissítésű, hivatalos devizaárfolyam-lista bővült a következő devizanemekkel: brazil reál (BRL), észt korona (EEK), lett lat (LVL), litván litas (LTL) és kínai jüan (CNY).

Az árfolyamok megtalálhatók a Magyar Nemzeti Bank honlapján (www.mnb.hu) a Statisztika / Statisztikai adatok, idősorok / Árfolyamok / Lekérdezhető árfolyamok menüpont alatt.

MAGYAR NEMZETI BANK

Kommunikáció