A módosítások technikai jellegűek, melyek elsősorban a Monetáris Tanács ülésezési rendjének megváltoztatásához kapcsolódnak.

A legfontosabb módosítás az MNB heti rendszerességgel, eddig keddi napon tartott aukcióit érinti. Mivel a Monetáris Tanács üléseire 2011. júliustól kezdve hétfő helyett kedden kerül sor, és a – kamatdöntéshez kapcsolódóan megváltozó – új kamatkondíciók bejelentése is keddre módosul, az MNB eszközeinek időzítése is megváltozik. Az eddig kedden tartott, heti gyakoriságú kéthetes MNB-kötvény aukciójának, valamint a kéthetes és hat hónapos hiteleszköz tendereinek üzletkötési napja keddről szerdára változik. Annak érdekében, hogy az ügyletek elszámolása továbbra is szerdára essen, ezen termékek elszámolási napja az üzletkötéshez képest T+1-ről T napra módosul. A tárgynapi lebonyolítás az MNB-kötvény esetében szükségessé tette az aukció napon belüli előrehozását is: az eddigi kedd 10 és 12 óra közötti idősáv helyett a továbbiakban szerdán 9 és 10:30 óra között jegyezhetnek MNB kötvényt az arra jogosult partnerek, az aukció eredménye pedig a korábbi 14 óra helyett 13 óráig kerül publikálásra. Az MNB felhívja partnerei figyelmét, hogy az MNB-kötvény esetében a tárgynapi teljesítés végső határideje 16:30. A hiteltenderek napon belüli idősávjai nem változnak.

Az Üzleti feltételek módosított szövege elérhető a Magyar Nemzeti Bank honlapján (http://www.mnb.hu/Monetaris_politika/mnbhu_eszkoztar).