Az emlékérmét Tóth Zoltán tervezte. Az emlékérme előlapján, a magyar cserkészliliom ábrázolása látható, amelynek három ágát a magyar Szent Korona fogja össze. Az előlapon helyezkednek el a kötelező éremképi elemek: köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, a fő motívumtól balra a „100” értékjelzés és a „FORINT” felirat, a cserkészliliom középső ágától balra a „2012” verési évszám, jobbra a „BP.” verdejel.

Az emlékérme hátlapján kürtöt fújó cserkész félalakos ábrázolása látható, baloldali profil nézetből, köriratban a „MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG” felirat olvasható. Az emlékérme szélén lent Tóth Zoltán tervezőművész mesterjegye található.

A tizenkétszög alakú emlékérme kupronikkelből (75% réz, 25% nikkel) készült, súlya 10 gramm, átmérője 30 mm, széle sima.

Az emlékérméből 15 000 darab készíthető, amelyből 10 000 darab különleges – ún. proof – technológiával verhető.

Az emlékérmét a Magyar Pénzverő Zrt. forgalmazza, megvásárolható 2012. szeptember 28-án 17 órától a társaság érmeboltjában (Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont, V. ker. Budapest, Szabadság tér 8-9.), illetve a honlapján üzemeltetett webáruházban (www.penzvero.hu), ahol számos, korábban megjelent arany, ezüst és színesfém emlékérme is kapható. A Pénzverő az MNB és a Cserkészszövetség „Világgazdaság” elnevezésű vetélkedőjéhez rendkívüli nyitvatartási idővel csatlakozik, az érmebolt szeptember 28-án a vetélkedő teljes időtartama alatt, 17-21 óra között is várja az érme iránt érdeklődőket.

MAGYAR NEMZETI BANK

Kommunikáció