Budapest, 2015. szeptember 25. – A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottsága (FB) mai ülésén többek között az MNB idei első féléves gazdálkodását tárgyalta, a bizottság egyúttal vizsgálat elindításáról döntött az MNB által megvásárolt ingatlanokkal, valamint az alapítványok létrehozatalának jogszerűségével kapcsolatban.

A felügyelő bizottság mai ülésén többek között az MNB idei első féléves gazdálkodását tárgyalta, és tudomásul vette az első hat hónapra vonatkozó mérleg- és eredménykimutatást. Az FB elnöke üdvözölte, hogy az első féléves gazdálkodás eredményes volt, valamint hogy az első féléves nyereség után bizonyos: a teljes idei év gazdálkodása eredményes lesz, így a költségvetésnek várhatóan nem keletkezik feltöltési kötelezettsége az év végén.

Munkáját a felügyelő bizottság az MNB által vásárolt ingatlanokkal kapcsolatos vizsgálattal, továbbá a Pallas Athéné alapítványok létrehozatalának körülményeire, jogszerűségére vonatkozó vizsgálattal folytatja, így a közvéleményt érdeklő ügyek mindegyikében ellenőrzésre kerül sor. A vizsgálatok lezárultát követően a felügyelő bizottság tájékoztatást ad ki az ellenőrzés megállapításairól.