Budapest, 2016. január 15.Matolcsy György jegybankelnök vezetésével MNB-delegáció folytat tárgyalásokat Kínában. Az MNB küldöttsége Sanghajban részt vett a magyar és a kínai jegybank közös szervezésében első alkalommal megrendezett Kínai-Magyar Pénzügyi Fórumon, ahol felszólaltak a magyar és a kínai jegybank, valamint a Bank of China vezetői is. Ezt követően Matolcsy György a Bank of China felsővezetőivel folytatott kétoldalú tárgyalást. A mostani úthoz hasonló, magas szintű pénzügyi csúcstalálkozóra utoljára 16 éve került sor Magyarország és Kína között.

Matolcsy György vezetésével hivatalos látogatás keretében tárgyalásokat folytat az MNB és a tulajdonában lévő Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közös küldöttsége Sanghajban. A delegáció
tagja Nagy Márton, a jegybank alelnöke, egyben a BÉT elnöke, valamint Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója is.
A magyar és a kínai jegybank közös szervezésében első alkalommal megrendezett Kínai-Magyar Pénzügyi Fórumon (Sino-Hungarian Financial Forum)
Matolcsy György jegybankelnök mellett felszólaltak a Kínai Nemzeti Bank (People's Bank of China), valamint a Bank of China vezetői is. Az előadók áttekintették a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatokat, és megállapodtak abban, hogy a fórum minden évben megrendezésre kerül.
A hivatalos program keretében az MNB vezetői kétoldalú megbeszélést folytattak a Bank of China fels
ővezetőivel. A delegációt fogadta a sanghaji értéktőzsde vezetősége is. Ezt követően az MNB és a BÉT küldöttsége a kínai egyetemi rangsorban harmadikként jegyzett, óriási kutatói háttérrel rendelkező Fudan Egyetem rektorhelyettesével és professzoraival, valamint több vezető kínai üzletemberrel folytatott tárgyalásokat. A megbeszélések célja a magyar-kínai pénzügyi, tőzsdei és oktatási kapcsolatok tovább fejlesztése volt.