Budapest, 2017. november 29. - A kínai miniszterelnök magyarországi látogatása keretében  - a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásával -  a kínai Fudan Egyetem és a Neumann János Egyetem között együttműködési megállapodás aláírására került sor.

A kínai és a magyar miniszterelnök jelenlétében aláírt megállapodás az MNB-vel közös Professional Master in Finance, MBA és IMBA képzések megvalósítására vonatkozik. Az ünnepélyes aláírást követően Matolcsy György jegybankelnök fogadta a Fudan Egyetem rektorát, Xu Ningshenget, és egyeztettek az együttműködés tartalmi elemeiről.

Az együttműködés távlati céljai között szerepel a globális Quacquarelli Symonds  ranglistán 40. helyet betöltő Fudan Egyetem magyarországi campusának kialakítása is, mely az első állami kínai egyetem által alapított külföldi campus lenne a világon.

A tervek között szerepel a Fudan Egyetem és a Neumann János Egyetem közös oktatási programjainak és képzéseinek teljes körű szakmai támogatása az MNB részéről, a további oktatási kapcsolatok elmélyítése, a nyári egyetemi csereprogramok lehetősége, a kutató csereprogramok kialakítása, valamint az idei Sanghaji Fórumhoz hasonlóan az MNB saját panellal történő részvétele a "2018 Shanghai Forum"-on.