Budapest, 2017. november 3. – Az indonéz jegybank oktatási intézményében, a „10th BI Institute Open Lecture Series” című rendezvényen mutatták be november 1-jén a Magyar Nemzeti Bank által támogatott Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC) „Go Hungary-Go Indonesia: economic sovereignty in the global economy” című kötetét.

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) együttműködésének keretében 2016-ban megalakult OBIC egy újabb sikeres projekt eredményeként megjelentette a „Go Hungary-Go Indonesia” angol nyelvű, kétkötetes tudományos kiadványt, amelyben neves magyar és indonéz kutatók mutatják be a két ország közötti külkereskedelmi és kulturális kapcsolatokat.

A könyvbemutatóra az indonéz jegybank oktatási intézményében, a Bank Indonesia Institute Székházában került sor. A rendezvényt Dr. H. Abdurrahman Mohammad Fachir, az Indonéz Köztársaság külügyminiszterhelyettese és a Dr. Sugeng, a Bank Indonesia elnökhelyettese nyitotta meg, majd Dr. Novák Tamás OBIC igazgató mutatta be a „Go Hungary-Go Indonesia: Understanding economic and business issues” és a „Go Hungary-Go Indonesia Understanding culture and society” című könyveket.

A Keleti Üzleti Akadémiai Központot (Oriental Business and Innovation Center) a Magyar Nemzeti Bank és BGE hozta létre az Egyetem szervezeti rendszerén belül 2016 októberében azzal a céllal, hogy a kelet-ázsiai térséggel foglalkozó pénzügyi, gazdasági, kereskedelmi oktatás központja legyen, támogatva ezzel Magyarország és a kelet-ázsiai régió közötti oktatási, kulturális és gazdasági kapcsolatok fejlesztését is.