Budapest, 2018. június 22. - A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be a Buda Palotába. A szervezet jelenleg még a Krisztina körúton bérelt irodahelyiségekben végzi tevékenységét.
A főváros egyik legnagyobb közlekedési csomópontjában, a Széll Kálmán téren álló Buda Palota, az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18.500 m2 alapterületű, hosszú évek óta üresen álló egykori irodaház folyamatos állagromláson ment keresztül, mely Buda legfrekventáltabb helyén rontotta a városképet.
A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet 22,3 millió euró értékben. Az Alapítványok értékteremtő tevékenységük eredményeként az ingatlan megvásárlását követően megkezdték annak korszerű felújítását, hozzájárulva ezzel a nemzeti vagyon gyarapításához. Hasonlóan a Várkert Kioszk és az Óvárosháza felújításához, a Pallas Athéné Alapítványok a Buda Palota esetében is a történelmi épület teljes rekonstrukcióját tűzték ki célul, melyre az értékesítés lezárásáig 22,1 millió eurót költenek.

A Magyar Nemzeti Banknak 45,3 millió euróért kerül a tulajdonába az emelt szintű szerkezetkész állapotú épület, ahol a beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyitja meg kapuit, melynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd.