Budapest, 2019. november 15. – A Magyar Nemzeti Bank képviseletében Patai Mihály, a jegybank alelnöke felszólalt a Singapore FinTech Fesztiválon, ahol szóba került az MNB által az elsők között publikált jegybanki FinTech Stratégia is.

Patai Mihály vezetésével a Magyar Nemzeti Bank is részt vett a Singapore FinTech Fesztivál keretében 2019. november 11-13. között megrendezett FinTech konferencián. A Szingapúri Monetáris Hatóság által életre hívott esemény mára világ legjelentősebb pénzügytechnológiai rendezvényévé vált, ahova közel 60 ezer látogató érkezik a világ több mint 100 országából.

A háromnapos konferencián lehetőség adódott a pénzügyi és üzleti világ döntéshozóinak, a FinTech szakértőinek, valamint a tudományos világ meghatározó személyiségeinek, hogy a FinTech kulcsfontosságú területeinek legutóbbi fejleményeiről és lehetőségeiről folytassanak eszmecserét.

A Szingapúri Monetáris Hatóság közvetlen felkésérésére Patai Mihály alelnök a „Global Leaders’ Perspectives on Financial Services Innovation” című panelbeszélgetésen vett részt, ahol az innováció fontosságát hangsúlyozta a pénzügyek területén, illetve, hogy a jegybankoknak központi szerepet kell játszaniuk a digitalizáció és a FinTech ökoszisztéma támogatásában. Ezzel összefüggésben szó esett az MNB nemrég publikált FinTech Stratégiájának főbb elemeiről is.

Patai Mihály nyitóbeszédet mondott a Kelet-közép-európai Kereskedelmi Kamara (Szingapúr) által a fesztivál idején megrendezett CEE and Singapore: Partners in Innovation and Talent című üzleti workshopon is. A jegybanki vezető kiemelte a kelet-közép-európai térség és Szingapúr közötti együttműködésben rejlő lehetőségeket, különösen a digitalizáció és a FinTech szektor terén, ahol a Szingapúri Monetáris Hatóság a tudásmegosztás révén értékes partner lehet a jövőben.