Budapest, 2020. április 6. – A Magyar Nemzeti Bank ezúton mond köszönetet partnerének, a sanghaji Fudan Egyetemnek, hogy orvosi eszközökkel is támogatja Magyarországot a koronavírus elleni küzdelemben.

A világ 40. legjobb egyetemeként számon tartott felsőoktatási intézmény az általa felajánlott 56 ezer maszk és 300 védőruha adományozásával nagy mértékben hozzájárul a hazai védekezés feltételeinek biztosításához.

Az Egyetem 2016-ban kezdte meg az együttműködést a Magyar Nemzeti Bankkal, majd 2019-ben indították el a Fudan-Corvinus Double Degree MBA Programot a Budapesti Corvinus Egyetem és az MNB együttműködésében. 2019. októberében Orbán Viktor miniszterelnök fogadta az Egyetem rektorát, akivel a Fudan Egyetem magyarországi campusának létrehozásáról egyeztek meg.

A mai napon megérkezett szállítmány átvételénél jelen volt Horváth Levente, az MNB elnöki főtanácsadója is.

A Fudan Egyetem a jövőben Magyarországon megépülő campusból kifolyólag második hazájaként tekint az országra, ezért az elsők között jelezte, hogy orvosi eszközökkel segíti az országot.