Az MNB csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetéhez

Budapest, 2020. szeptember 9. – Az MNB Zöld Programja keretében szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának elősegítésére, a klímaváltozáshoz és más környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére. Lehetőségeinek további bővítése érdekében a jegybank csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért egyesülethez.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egy fenntartható és körforgásos gazdasággal foglalkozó üzleti fórum, tagjai 97, Magyarországon jelentős operációval rendelkező nagyvállalat és pénzintézet.

A BCSDH célja, hogy olyan innovatív gazdasági gyakorlatokat honosítson meg, melyek pozitív hatással vannak a gazdasági eredményességre, az ökológiai egyensúlyra és a társadalmi életminőségre. Ennek érdekében a legnagyobb magyar vállalatokat tömöríti egy üzleti fórumba, tagjai körében rendszeres tematikus egyeztetéseket, webinarokat, konferenciákat és tanfolyamokat tartanak.

A Szervezet lehetőséget biztosít a piaci szereplőkkel történő gyakorlati egyeztetésekre, szinte minden olyan területen, melyet az MNB Zöld Programjának intézkedései megcéloznak: zöld hitelezés és zöld tőkepiac, megújuló energia és energiahatékonysági beruházások, fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar, fenntartható hulladékgazdálkodás és körforgásos gazdasági termelés.