Budapest, 2021. június 23. – 2021. augusztus 1-jén ünnepeljük nemzeti fizetőeszközünk, a forint bevezetésének a 75. évfordulóját. Ez alkalomból a Magyar Nemzeti Bank „FORINT75” címmel kreatív pályázatot hirdet 6-12, valamint 12-18 éves korosztályban. A 10 legötletesebb pályázó értékes nyereményekkel gazdagodik mindkét korcsoportban.

A „Forint75” kreatív pályázatra olyan 6-18. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várjuk, akik szívesen megmutatnák, hogy hogyan viszonyulnak a forinthoz és megmérettetnék kreatív rajz / képregény / fotó / videós műveiket a többi pályázóval az alábbi tematikák egyikében. 

1. Az első, meghatározó élményem a forinttal”

Személyes élményeken, történeken keresztül szeretné az MNB megismerni a pályázó viszonyulását a forinthoz.

2. „Időutazás a forinttal” 

Ebben a témában az MNB egy kis időutazásra invitálja a pályázókat. A pályázati anyagoktól azt várja a jegybank, hogy bemutassa, milyen volt a forint fogadtatása 1946-ban, illetve hogyan fogjuk használni a forintot 2050-ben? 

A 6-12 év közötti pályázók egy rajz vagy egy képregény, a 12-18 év közötti pályázók egy fotó vagy egy videós anyag beküldésével tudnak pályázni. A pályázati anyagok leadási határideje: 2021. július 21. éjfél.

Mindkét korosztályban a 10 legötletesebb pályamunkát díjazza az MNB a 2021. augusztus 2-i eredményhirdetésen. A 6-12 éveseknél 9 darab Nintendo Switch Lite játékkonzol kerül átadásra, míg a fődíj egy Nintendo Switch játékkonzol. Az idősebb korosztályban 9 pályázó Apple iPhone SE mobiltelefont kap, míg a fődíj egy Apple iPhone 11 mobiltelefon.

A pályázattal kapcsolatos további részleteket a pályázati felhívás, valamint a játékszabályzat tartalmazza.