2021. augusztus 1-jén ünnepeljük nemzeti fizetőeszközünk, a forint 75 éves születésnapját. Ez alkalomból a Magyar Nemzeti Bank kreatív pályázatot hirdet 6-12, valamint 12-18 éves korosztályban, mert szeretné megismerni a fiatal generáció véleményét, azt, hogy hogyan viszonyulnak a forinthoz.

  • Ha elmúltál 6, de még nem töltötted be a 12 évet, postai úton várjuk kézzel készített rajzod vagy képregényed legalább A/4-es, legfeljebb A/3-as méretben.
  • Ha elmúltál 12, de 18 év alatti vagy, várjuk fotó, illetve videó pályázati alkotásodat elektronikus formában. A fotó minimum 1, maximum 20 MB méretű, JPG., PNG. vagy TIFF. formátú lehet. A videó legalább 1, legfeljebb 3 perces lehet, melyet YouTube-ra privát videóként tölts fel, és küldj el számunkra.

Fontos, hogy pályázóként csak egy anyagot küldhetsz az alábbi témákban. (A választható témák azonosak mindkét korosztály számára):

1. „Az első, meghatározó élményem a forinttal”

Rajzold le, vagy készíts képregényt, meséld el egy kisfilmben, hogy mi volt az első, meghatározó élményed a forinthoz kapcsolódóan. Hogyan kaptad meg az első zsebpénzed? Járt nálad a fogtündér, esetleg voltál locsolkodni? Milyen céllal kezdtél el gyűjteni?

2. „Időutazás a forinttal”

Utazz az időben a forinttal! Hogy képzeled el fizetőeszközünket a múltban és a jövőben? Szerinted milyen volt a forint fogadtatása 1946-ban? Milyen körülmények között használták a kezdetekkor, illetve hogyan fogjuk használni a forintot 2050-ben?

Pályadíj:

Mindkét korosztályban a 10 legötletesebb pályázót díjazzuk értékes nyereményekkel:

6-12 évesek: 9 db Nintendo Switch Lite játékkonzol, valamint a fődíj egy Nintendo Switch játékkonzol

12-18 évesek: 9 db Apple iPhone SE mobiltelefon, valamint a fődíj egy Apple iPhone 11 mobiltelefon.

A pályázatokat postai úton az MNB székhelyére, a 1054 Bp., Szabadság tér 8-9. címre, Forint75 Kreatív Pályázat jelöléssel, illetve e-mailben a forint75kreativpalyazat@mnb.hu várjuk 2021. július 21-én éjfélig. A pályaműveket az MNB közösségi felületein is szeretné bemutatni, ezért kérünk, hogy a pályázati anyagod mellé a kitöltött felhasználási nyilatkozatot postai úton is küldd el.

Ezen felül arra kérünk, hogy a neved mellett add meg életkorod, és azt a települést, ahonnan beküldöd az anyagot.

A pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank

Eredményhirdetés:

Az eredményhirdetésre 2021. augusztus 2-án, az MNB ünnepi konferenciáján, valamint a jegybank honlapján kerül sor.

Amennyiben szüleid engedélyével a pályázaton részt kívánsz venni, és hozzájárulsz, hogy a pályaműved az MNB közösségi felületein is bemutatásra kerüljenek, kattints az Adatkezelési tájékoztatóra! (A tájékoztató alján szerepel a pályázati anyagok fogadására szolgáló cím.)

A pályaművekkel kapcsolatos további kikötés, hogy azok más pályázaton nem vehetnek részt.

További kérdés esetén fordulj bizalommal Böröcz Szilviához a boroczsz@mnb.hu e-mail címen, illetve a +36 20/38-38-112-es telefonszámon, valamint Kurai Ákoshoz kuraia@mnb.hu e-mail címen, illetve a +36 30/155-8393-as telefonszámon.

Sok sikert kívánunk!