Már hat fogyasztóbarát otthonbiztosítás az MNB kalkulátorában

Budapest, 2021. április 28. – Immár a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét.

A Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fióktelepe – azt követően, hogy februárban sikeresen megszerezték a minősítést – megkezdte a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási (MFO) konstrukció forgalmazását. Így immár e biztosítók MFO-termékei is elérhetők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kialakított új ingyenes kalkulátor ajánlatai között. A kalkulátor segítségével összességében már hat biztosító MFO termékének összehasonlítására van mód.

A piaci verseny további erősítésére létrejött platform pártatlan módon jeleníti meg az egyes ajánlatokat. A kiválasztott legkedvezőbbnek ítélt biztosítás megkötésére a biztosító online módon vagy más csatornán kereshető meg.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások ugyanakkora díjért az eddigieknél magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások és -kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, miközben a biztosítási szerződés egésze alatt ügyfélbarát kiszolgálást garantálnak. Az MNB pénzügyi stabilitási és fogyasztóvédelmi szempontból is fontosnak tartja, hogy a lakásbiztosítások piacán élénküljön a verseny az ügyfelekért.

Az MFO alapcsomagja elemi károkra, s egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát (szűkített kizárásokkal és mentesülésekkel) az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve.

Kiegészítő fedezetként a lakáshoz közvetlenül kapcsolódó, gyakoribb káresemények is biztosíthatók, amelyek egységes megnevezését szintén a jegybank határozta meg a könnyebb összevethetőség érdekében. Ezeken túl további káresemények biztosítására is vállalkozhat az adott biztosító. A termékről további részletes információ a jegybank honlapjának MFO aloldalán érhető el.

Mivel a fogyasztóbarát lakáshitelek és személyi hitelek hasonló összehasonlító programja már korábban elindult, immár a fogyasztóbarát termékcsalád valamennyi tagja rendelkezik önálló kalkulátorral. Az MNB nemrég indított külön honlapján valamennyi fogyasztóbarát konstrukció egyetlen felületen érhető el.