Budapest, 2022. szeptember 30. – Az MNB nemzetközi zöld pénzügyi konferenciát rendez 2022. október 6-án. A rendezvényen többek között a szereplők arról tanácskoznak majd, hogy a változó gazdasági környezet mellett hogyan tartható fent az eddigi zöld pénzügyi lendület. A rendezvény a Zöld Pénzügyi Díjak átadására is teret nyújt az idén díjazott pénzügyi intézmények, valamint a témával kapcsolatos tudományos kiválóságok részére.

Az elmúlt három év nagy érdeklődést kiváltó rendezvényei után a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén is megrendezi a környezeti fenntarthatóság pénzügyeivel kapcsolatos szakmai konferenciáját.

A Zöld Pénzügyi Konferencia Magyarországon túl térségünk egészének fenntarthatósági kihívásaira fókuszál. A hazai résztvevők (bankok, alapkezelők, biztosítók és egyéb pénzügyi szervezetek, tőzsdei kibocsátók, szabályozó szervek, civil szervezetek, kutatók stb.) mellett az európai és Európán kívüli országok képviselői is jelen lesznek a felszólalók soraiban.

Az idei évben az előadások, beszélgetések fókuszában a változó gazdasági környezet áll majd. Az esemény során a résztvevők körbejárják, hogy hogyan lehet fenntartani az utóbbi évek lendületét a zöld pénzügyek terén a növekvő infláció, a recessziós aggodalmak és a geopolitikai turbulenciák idején.

Az előadók között az MNB vezetői mellett megtalálhatók a tevékenységük „zöldítésében” élenjáró hazai és külföldi piaci szereplők, többek között Frank Elderson az Európai Központi Bank (ECB) Igazgatótanácsának tagja, Thomas Steiner az Osztrák Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, Pipijn Rijvers a WBCSD (Nemzetközi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) alelnöke, illetve az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) fenntartható pénzügyi témákkal foglalkozó vezetői éppúgy, mint neves nemzetközi, fenntarthatósággal foglalkozó intézetek képviselői.

A konferencia programpontjai között szerepel továbbá a 2022. évi Zöld Pénzügyi Díjak átadása is az idén díjazott pénzügyi szervezetek részére, valamint a témával kapcsolatos legkiválóbb tudományos teljesítményeket honoráló Zöld Pénzügyi Tudományos Díjak átadása is.

A konferenciát élőben közvetítjük az MNB Youtube-csatornáján. A konferenciával kapcsolatos további részletek Zoldpenzugyek.hu honlapon érhetőek el.

Magyar Nemzeti Bank