Kedves Látogató! Amennyiben hibát talál az oldalon, vagy további, technikai okokból adódó problémája merül fel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálatot. Telefonszám 06-80-203-776. Köszönettel Magyar Nemzeti Bank.
EN

MNB szakkönyvsorozat

A Magyar Nemzeti Bank közgazdasági és monetáris politikai szakkönyvsorozata

nyomtatás

A Magyar Nemzeti Bank törvényi mandátumának megfelelve kiemelt feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, ezért a rendelkezésre álló eszközökkel segíteni kívánja a közgazdasági oktatást, valamint a pénzügyi műveltség szélesítését és fejlesztését. A cél elérését széleskörű eszköztárral támogatja a jegybank, melynek alapvető elemét képezi a 2015-ben útjára indított közgazdasági és monetáris politikai szakkönyvsorozat.

A szakkönyvsorozat köteteivel a jegybank egyszerre járul hozzá a hazai pénzügyi kultúra és közgazdasági gondolkodás megújulásához, valamint a gazdaságpolitika hangsúlyos területeiről szóló közös gondolkodáshoz is. A szakkönyvsorozat első kötetét Matolcsy György jegybankelnök jegyezte Egyensúly és növekedés címmel. A Versenyképesség és növekedés című második kötet Palotai Dániel és Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatóinak szerkesztésében jelent meg. A könyvsorozat harmadik része, „A Magyar Út – Célzott Jegybanki Politika” című könyv Lehmann Kristóf, Palotai Dániel és Virág Barnabás szerkesztői közreműködésének köszönhetően jelent meg. Az MNB a könyvsorozat további részeinek megjelentetését tervezi.